a
a
  Patrimonio Arquitectónico de Sant Boi
 
 
| Inicio | Patrimonio Arquitectónico de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Llar de Sant Josep
  Fotografías :
Foto Foto    
 Lloc situació : c/Riera Basté, 46-48
 Barri : Barri Marianao
 Epoca i arquitecte : s. XX
Arquitecte de les reformes: L. Gustà Franqueses.
1905, 1927 reformes
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  El conjunt consta de dos edificis; un que serveix com a habitatge i instal·lacions per a la llar d’avis i un altre que és una capella.
La capella té planta rectangular, amb sostre a dos vessants i petites construccions laterals adossades a la principal. La façana té una porta d’arc de mig punt adovellat en maó vist. A mitja alçada trobem un petit rosetó rodejat per una franja ornamental de maó vist. La part superior es corona amb una espadanya sobre una cornisa horitzontal en el sector central i descendent en les bandes.
L’edifici central consta de planta baixa i dos pisos, és de planta rectangular i el seu terrat és a dos vessants i truncat. Just a sota de la teulada imbricada trobem una sèrie contínua de mènsules purament decoratives. A la façana es pot observar la porta central a la planta baixa, tres finestres en maó vist al primer pis i dues finestres més petites, del mateix tipus, però amb la part superior arrodonida i una fornícula clàssica sobre un ampit decorat que conté una imatge religiosa al segon pis.
Historiai :
  Aquest edifici, bastit el 1905, fou conegut com Can Gènova fins que s’hi inaugurà l’asil el 4 de gener de 1931, amb assistència del bisbe de Barcelona, Manuel Irurita, i era dirigit i gestionat per un patronat, del qual era president el rector de la parròquia de Sant Baldiri.. Aquest va ser donat a la Vila per Maria Consolación Vives i Plà que, per aquesta causa, fou homenatjada per l’Ajuntament que volgué posar el seu nom a un carrer. Ella decidí, però, que el nom que portés fos el de la seva mare, coneguda per Vídua Vives.
Fins a la Guerra Civil, se’n feren càrrec les germanes josefines (germanes dels pobres de la Casa de la Caritat) per voluntat pròpia de la donadora. Durant el conflicte bèl·lic l’atenció la va fer personal femení laic. Finalitzada la guerra i fins a l’any 1943, fou administrat per l’Ajuntament, l’Auxili Social, la parròquia i els germans Puig.
L’any 1948 va tornar a ser gestionat per un patronat del qual, novament, el president era el rector de la parròquia, i se’n va fer càrrec una nova comunitat religiosa, la Congregació de Germanes Franciscanes de la Nativitat, les darderes. Van construir, al jardí, una petita gruta a la manera de Lourdes, que es va inaugurar l’any 1954 i dos anys més tard van inaugurar el nou altar de la capella.
   
linea
linea
 
Actualización 16 November, 2022
 
a
Agradecimientos  
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat
Arxiu historic Municipal de Sant Boi
Federacio Els Garrofers
Gegants de Sant Boi de Llobregat







 
 
linea