Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
   
a

Patrimonio Arquitectonico de Sant Boi

a
a
a


| Inicio | Patrimonio Arquitectónico de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Cal Silio
Cal Silio sant boi de llobregat barcelona
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Foto Foto Foto Foto
 Lloc situació : c/ Major, 71-73
 Barri : Barri Centre
 Epoca i arquitecte : s. XV _ 1.473
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  L’edifici consta de planta baixa i un pis. La façana principal consta de tres portes, dues de les quals són originals, ja que la tercera no hi apareix ni tan sols al plànol de 1949, adovellades, de mig punt i tancades amb fusta, mentre que la tercera només simula l’adovellat.
Sobre la porta trobem una finestra que, d’est a oest, es descriuen de la següent manera: la primera és una finestra coronella, mostrant un forat a la llinda damunt de cada arc. La segona és una finestra geminada, però manté la mateixa estructura. I la tercera és rectangular, tancada per dues reixes verticals de ferro forjat i treballat.
Historiai :
  El 25 de maig de 1931 va ser inaugurada, en aquest edifici, propietat del senyor Josep Marieges i Julià, membre de l’Ajuntament als anys 30, l’anomenada Biblioteca Popular. L’edifici, però té com a data de construcció, referenciada al Cadastre, l’any 1840, tot i que hi ha notícies anteriors. Sembla que la primera notícia existent de l’edifici és al 1426, inserida en un document de venda; però al 1458 Jaume Morató, senyor feudal de la Pobla Arlovina, li donà com a dot a la seva germana, que havia entrat al Monestir de Valldonzella. Per la qual cosa va passar a ser jurisdicció de les monges de Valldonzella. Les últimes reformes es van realitzar al 1949.
  Casal gòtic, principal de la Pobla Arlovina, antiga jurisdicció feudal que havia pertangut a la família Morató i, des del 1458, al monstir de Valldonzella (Barcelona). A la façana, entre 1720 i 1820, hi va haver el cap d'un guerriller crrasquet exposat per a l'escarni públic. Entre 1930 i el 1998 va acollir la primera Biblioteca Popular de Sant Boi de Llobregat.
Menú
linea
 
Masias
 
Patrimonio Arquitectónico
 
 
Actualización 18 July, 2021
   
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu historic Municipal de Sant Boi Federacio Els Garrofers    
 
 
a