Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Patrimonio Arquitectónico de Sant Boi
a
| Inicio | Patrimonio Arquitectónico de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Can Barraquer
Can Barraquersant boi de llobregat Barcelona
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Foto Foto Foto Foto
 Lloc situació : c/ del Pont, 5
 Barri : Barri Centre
 Epoca i arquitecte : s. XIV
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
   
Historiai :
  Can Barraquer es va iniciar al segle XV, quan en Bernat Babot va comprar un solar amb unes estructures més antigues que estaven mig enderrocades per fer-hi la seva casa i el seu negoci, una barberia – farmàcia. Els successius descendents es van dedicar a anar engrandint la propietat, que no quedarà totalment configurada fins al segle XVII; a partir d’aleshores l’edifici anirà sofrint diverses reformes. La fesomia actual la va adquirir a mitjan segle XIX. Va ser Pau Bosch qui al XVII s’encarregà d’acabar d’arrodonir la finca; la va rebre en herència la seva filla Maria Bosch i Barba, que es casaria l’any 1696, en segones núpcies, amb Rafael Casanova i Comes.
Rafael Casanova i Comes, doctor en dret civil i canònic, fou extret com a conseller terç de la ciutat de Barcelona l’any 1706. L’any següent l’arxiduc Carles el féu ciutadà honrat de Barcelona. Dedicat a la seva tasca professional, participà a les juntes de braços celebrades el juny de 1713, on es prengué l’acord de resistència tot i l’aïllament en què es trobava el Principat. Aquell mateix any fou nomenat conseller en cap, sota la seva responsabilitat tenia la Coronela, principal força de combat en el llarg setge de catorze mesos patit per la ciutat de Barcelona.
  Caiguda la ciutat després dels forts combats de l’Onze de Setembre de 1714, Rafael Casanova, ferit, es traslladà a la casa pairal de la seva dona a Sant Boi. Pocs mesos després el veiem exercint la seva professió d’advocat. Passats els primers anys de postguerra, trobarem Casanova adoptant ferms posicionaments de resistència com quan, el 1725, es va negar a donar allotjament a tropes a Can Barraquer. L’any 1737 es va retirar definitivament a Sant Boi, on havia participat en diversos afers comunals. El mes de maig de 1743, a més de vuitanta anys, la mort el sorprengué a Can Barraquer i fou enterrat a la capella de la Pietat de l’església parroquial de Sant Baldiri.
  L’any 1811 les cases del carrer del Pont van ser afectades per un incendi i van quedar molt malmeses, fet que va provocar que es realitzessin importants obres durant la segona meitat dels segle XIX. Per línia femenina, la propietat passà als Barraquer, nom amb el qual es coneix avui en dia la finca.
L’arqueologia ens ha confirmat tot allò que diuen els documents d’època medieval i moderna i a més posà al descobert una part de la vil·la romana del barri antic.
linea
linea
 
Actualización 16 November, 2022
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea