Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
   
a

Patrimonio Arquitectonico de Sant Boi

a
a
a


| Inicio | Patrimonio Arquitectónico de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Capella Romànica
  Fotografías :
Plano      
 Lloc situació : c/ de la Pau
 Barri : Barri Centre
 Epoca i arquitecte :
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
   
Historiai :
  Al carrer de La Pau Trobem les profundes transformacions que ha patit la nostra vila al llarg de més de 2.000 anys d'història. En època romana, cap al segle I dC, es va construir un gran dipòsit d'aigua vinculat a les veïnes Termes Romanes.
  A l'Antiguitat Tardana (segles V-VIII ), el dipòsit es va convertir en un edifici de culte religiós. Una sèrie d'enterraments ens donen notícia d'aquest fet.
  En època romànica (segles X-XI), l'església pateix una important remodelació. A partir d'aquest moment els canvis són constants i coincidents amb els diferents corrents artístics. L'església parroquial va perdurar fins al segle XVIII, moment en que es va enderrocar. El solar de l'antiga església va passar a convertir-se en cementiri i en carrer a mitjan segle XIX.
  Quan es va onstruir l'església barroca al segle XVIII, es va aprofitar el mur sud de l'antiga església romànica, de tal forma que les antigues capelles van quedar a la vista. L'Ajuntament de Sant Boi ha recuperart i restaurat una d'aquestes capelles per tal de ser visitada.
Menú
linea
 
Masias
 
Patrimonio Arquitectónico
 
 
Actualización 31 May, 2021
   
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu historic Municipal de Sant Boi Federacio Els Garrofers    
 
 
a