Esculturas en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Inicio
Escultores
Barrios
Esculturas
 
 
             
 
linea
linea en santboi
linea en santboi
a
a
vista general
mapa de barri
a
a
a

  :: Fitxa Tècnica

 Artista
  Relació de tots els artistes
 Emplaçament
  Pça Mercè Rodoreda
 Any
  2002
 Material
  Varis
 Mides
  Vàries

  :: Altres Dades
a
 Documents
  espai web
  Premsa 07 2002
  Esboç de la peça “El rellotge”
  Esboç de la peça “Reflexió”
 
 
a
Tio Vivo (Homenatge a Amical Mauthausen i altres camps de concentració nazi)
Vista general
a
a
 
 :: Descripció
a
    Aquest conjunt està format per 13 peces escultòriques. La majoria d’elles es reuneixen en la plataforma giratòria, la superfície de la qual té forma de con de baixa alçada. Trobem 11 petjades de diferents colors i algunes amb diverses dates o quantitats; un cercle dividit en dues parts cadascuna de les quals conté dos tipus de pedres, les de la part més àmplia són d’origen volcànic, la resta són grava neta; 24 plaques amb una sèrie de dibuixos gravats; un fragment de via del tren al costat del qual trobem una finestra de submarí amb un mapa del món; una titelles articulada i una cadira amb pedals. A la vora d’aquesta superfície trobem 8 símbols.
La resta d’intervencions les trobem al voltant de la plataforma; una petita superfície amb les lletres de MATHAUSEN retallades, sustentada per tres potes; una superfície vertical rectangular a mena de mirall; al fitó informatiu trobem un espiell rematat per un anella amb un gravat, amb un lent a mena de filtre de color vermell que permet la distorsió de la visió de l’obra escultòrica en el seu conjunt; un cub amb la data 1930 inscrita en quatre de les 5 cares, i en la cinquena unes mans de nens i una superfície metàl·lica i de vidre al nivell del terra amb una figura antropomòrfica.
Molt a prop trobem una placa commemorativa amb una cita de Neus Català i una dedicatòria als santboiants morts als camps de concentració Mathausen i Gusen, subcamp de l’anterior.

  :: Anàlisi
a
  Davant de diversos projectes presentats amb la intenció de fer un homenatge a l’associació Amical Mauthausen a Sant Boi, es va escollir per votació el proposat per l’Alejandro Raya Hinojosa., que pretén provocar una reflexió sobre la violència i el racisme prenent com a base el camp d’extermini Mauthausen, segons els propis artistes. En el conjunt hi ha una barreja de monument commemoratiu i joc lúdic, amb la intenció d’apropar-lo als infants que juguen al parc.
Els artistes que hi participaren, locals i del grup RASEN, van realitzar un treball d’investigació ja que parlaren amb persones de l’associació per conèixer més el tema, històries, sentiments, vivències, … També hi hagué un esforç per conjugar els diferents estils dels artistes per tal de fer una obra unitària.
Es buscà un títol irònic però amb un fort simbolisme; el gir del Tio Vivo simbolitza el pas del temps, l’espai físic on tot neix i es regenera però alhora amb una successió infernal. Totes les peces creen un univers insinuant amb la forma, el material i el color diverses sensacions i sentiments, innocència, perversió, fragilitat, tensió; sense oblidar que la memòria ens permet aprehendre, retenir o conservar el coneixement.
Particularment, aquesta obra és una menció als santboiants morts a Gusen, subcamp de Mauthausen, i a Mauthausen.       
Actualización 4 March, 2018
 
Inicio
Mapa web
Contacto
Staff
Aviso legal
Guía de Sant Boi
Barrios de Sant Boi
Comercio
Empresa
Guía de ocio
Dónde comer
Visit Sant Boi
Patrimonio
Esculturas
Agenda
Noticias
facebook sant boi noticies twitter sant boi noticies flickr sant boi Instagram sant boi youtube sant boi tv
linea