Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
a
a
linea
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Confluències
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Artista:
De Andrés, Juan (Arévalo, Uruguay, 1941)
Emplaçament: Plaça Pallars Jussà
 Any: 1994 - 1995
 Material: Acer pintat
Mides: 1200 x 150 x 150 cm
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  L’escultura està formada per dos elements plans verticals que concebuts com una unitat formen una creu. Les diferents cares de les aspes d’aquesta creu estan pintades dels colors de la bandera de Sant Boi (blau, vermell i blanc), gris i ocre.
Anàlisi :
  L’escultura per la seva ubicació és un punt de referència, una creu com a punt de trobada situada en una plaça que es troba en una de les entrades de la ciutat. Els dos elements que formen l’escultura es perceben com un d’únic què amb els diferents colors i formes al·ludeixen a la pluralitat i a la fusió de les diverses arrels culturals que conviuen a Sant Boi. És a dir, per un costat, diàriament saludaria tant a conductors com vianants que arriben després de la feina o de classe a la ciutat i, per un altre, donaria la benvinguda a les persones que venen de fora per primer cop.
A més, d’acord amb la concepció escultòrica de De Andrés, aquesta obra commemora la noció de monument com tradicionalment es coneix on l’espectador pren un rol contemplatiu.
Biografia de l'artista :
  Juan de Andrés (Arévalo, Uruguay, 1941)
Juan de Andrés començà molt jove els seus estudis de pintura al taller de Torres García a la capital d’Uruguai. Posteriorment s’especialitzà en tècniques murals i en nombroses ocasions col· laborà amb arquitectes, la qual cosa ha influït de forma determinant en la seva obra.
Al 1977 es traslladà a Espanya i fixà la seva residència a Barcelona. L’any 1982 marca un punt en la seva trajectòria artística ja que abandonà el cavallet per començar a treballar en caixes de fusta amb formats irregulars. A trets molt generals l’obra de De Andrés es caracteritza per una composició quasi arquitectònica gràcies al color, al material de suport i a la forma, construint espais geomètrics aparentment simples però molt subtils. Per a ell la forma i la matèria estan relacionades a amb l’espai com podem veure en Confluències, on es confon pintura i escultura. Les diferents textures dels materials emprats són l’eix central de la seva producció que també estan presents en la seva obra gràfica.
Documents :
   
Altres dades :
   
a a
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 22 May, 2021
a
Agradecimientos  
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu historic Municipal de Sant Boi Federacio Els Garrofers      
linea
 
a
 
linea