Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Noia del colom
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Artista: Enric Casanovas (Barcelona, 1882)
Emplaçament: c/ General O'Donell
 Any: 1993
 Material: Bronze
Mides: 135 x 40 x 50 cm
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  L’escultura és una figura femenina dempeus, porta un vestit llis, que un lleuger vent li arrapa al cos, fins els genolls amb unes sandàlies esclaves. Amb la mà dreta s’arregla el mantell i amb l’esquerra sosté un colom; té el cap inclinat cap a endavant i dirigeix la mirada al terra.
Anàlisi :
  Com una escultura noucentista, aquesta noia transmet una gran dolcesa i crea una atmosfera d’intimitat i silenci. La bellesa i la tendresa de la noia es remarca no només amb el rostre, les suaus faccions i la mirada perduda en els pensaments, sinó també amb els moviments que realitza i la postura de gran senzillesa que manté. Potser en un primer moment pot passar desapercebuda per al vianant, però un vegada que ens adonem de la seva presència l’escultura et captiva i al nostre interior es crea una necessitat, la de contemplar aquesta noia amb l’intent de format part de l’atmosfera que crea; la nostra ànima vol compartir els seus pensaments.
Biografia de l'artista :
  Casanovas, Enric (Barcelona, 1882_1948)
L’escultor Enric Casanovas va néixer el dia 12 d’agost de 1882 a Barcelona. Entrà d’aprenent al taller de l’escultor josep Llimona al 1896. Realitzà la seva primera participació en una exposició al 1898 a l’Exposició Nacional de Bellas Artes de Zaragoza. Entre el 1900 I el 1902 va estudiar a la Llotja.
Al 1904 s’establí fins el 1913 a París, any que marxà a Londres, atret per les escultures de Fídies, abans de retornar definitivament a Catalunya.
Durant la seva trajectòria artística va realitzar diverses exposicions per tota Catalunya amb conjuntament amb altres artistes catalans. Va participar en la decoració de la Plaça Catalunya de Barcelona amb altres escultors
al 1927. Abans de la Guerra Civil, amb els crítics Rafael Benet I Alberto del Castillo I el pintor George Kars, tots estiuejant com ell de Tossa, Casanovas inicià la formació d’un museu Local.
Durant la guerra s’instal· là amb la seva família a Avinyó fins al 1942, però sis anys murí d’una malaltia ja anunciada a França.
Documents :
   
Altres dades :
  Mapa Barrio Centro
a a
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 22 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea