Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Dinàmica del crit
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Foto      
Artista: Josep Pla-Narbona (Barcelona, 1928)
Emplaçament: c/ Eduard Toldrà
 Any: 1990
 Material: Ferro corten i bloc de marbre
Mides: 185 x 130 x 100 cm
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
a a
Descripció :
  Aquesta peça està formada per 7 planxes de ferro retallades en forma del perfil del rostre d’una persona, les quals estan disposades en forma de ventall, és a dir des d’un punt central en comú es distribueixen en diagonal cap a l’exterior. Cada rostre representa una etapa en el moment d’un crit, d’aquí el títol de l’obra, marcant-se en el rostre central l’instant àlgid del crit.
Anàlisi :
  La composició de l’obra recorda les pàgines d’un llibre obert que convida a la gent que passa prop de la biblioteca a entra-hi, agafar un llibre i llegir per tal descobrir històries i potser trobar la d’aquella figura que crida. A part de la metàfora del llibre, l’escultura també experimenta amb el moviment i l’expressió dels rostres des de la relaxació fins el crit desmesurat.
Biografia de l'artista :
  Josep Pla-Narbona ( Barcelona, 1928 )
Al 1945 Josep Pla-Narbona començà els seus estudis d’art a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona on aprengué les tècniques del gravat i la litografia. L’any següent entra en contacte amb el taller de l’artista Ricard Fàbregas i s’endinsa en el món de la publicitat col· laborant amb diverses agències d’Europa, d’aquesta manera desenvolupà part d ela seva carrera com a dissenyador de cartells i il· lustrador de llibres. Així, al 1961 entrà a
l’Escola Massana de Barcelona com a professor d’estètica publicitària i va ser nomenat president de l’Agrupació de Grafistes FAD. Tres anys després esdevingué president de l’Alliance Graphique Internationale a Espanya.
Pla Narbona ha participat en nombroses exposicions col· lectives i individuals arreu d’Europa i els Estats Units, també té obres exposades al MOMA de Nova York, al Museu d’Art Modern de San Francisco o al Museu d’Art de Baltimore a Maryland entre altres.
Documents :
  Premsa 05 1995
Altres dades :
   
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 22 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea