Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
El Salvaje
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Artista:
Victor Ochoa (Madrid, 1954)
Emplaçament: Plaça Teresa Valls i Diví
 Any: 1995
 Material: Bronze
Mides: 287 x 100 x 100 cm
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  És una escultura masculina nua que recorda l’estil de Rodin sobre un elevat pedestal en forma de trapezi circular. Aquesta figura se sustenta sobre una sola cama lleugerament flexionada, l’altra cama està recolzada sobre l’anterior i ambdós braços es retorcen al voltant del cos. La mà que es retorça a l’esquema de la figura porta un objecte punxant.
Anàlisi :
  És important destacar d’aquesta escultura la noció de monument i d’obra d’art públic urbà per ser contemplada ja que la seva natura figurativa redueix l’impacte en la relació de l’espectador i fa que el seu rol sigui purament decoratiu.
El salvaje és un personatge que només amb la seva nuesa pretén superar la indiferència, la mediocritat, l’envaniment, la falsa crítica i les imposicions, els quals se simbolitzen retorçats als seus peus.
En la zona entre el cementiri i el psiquiàtric, dos edificis emblemàtics per a Sant Boi, el Carrer Riera Gasulla, hi trobem dos grups d’escultures urbanes. Un estaria format per aquesta obra i El Salvaje que responen a la expectativa d’escultura en espai urbà, obres concebudes com objectes per ser contemplades passivament; l’altre grup estaria format per Transhumàncies de Pep Dardanyà, El doble mirador de Sant Boi de Jordi Colomer i La mirada fa el paisatge de Carles Guerra, artistes de la generació dels 60, davant les quals l’espectador ha d’interaccionar i participar activament en la construcció del sentit de l’obra.
Biografia de l'artista :
  Victor Ochoa ( Madrid, España, 1954)
Obtingué el títol d’arquitecte el 1979 mentre compaginava l’estudi d’Arts i Oficis, Fotografia, Assaig, Zoologia i Anatomia (important en les seves obres). Durant el anys següents va viatjar per diferents països com Veneçola, França, Anglaterra i els Estats Units. Després ingressà a la Universitat de Belles Arts de Sant Jordi a Barcelona on va rebre el seu primer encàrrec en bronze.
A partir d’aquest moment comença a rebre encàrrecs primer només espanyols i després de diversos països europeus com Holanda.
Documents :
   
Altres dades :
   
a a
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 22 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea