Esculturas en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Inicio
Escultores
Barrios
Esculturas
 

| Inicio | Esculturas Barrio Marianao |

Barrio Marianao
linea en santboi
linea en santboi
 
 
El Salvaje
a
a
Artista: Ochoa, Victor (Madrid, 1954)
Emplaçament: Plaça Teresa Valls i Diví
Any: 1995
Material: Bronze
Mides: 287 x 100 x 100 cm
Biografia de l'artista: Victor Ochoa
Documents: espai web
Como llegar Sant boi, Barcelona
 


:: Descripció

És una escultura masculina nua que recorda l’estil de Rodin sobre un elevat pedestal en forma de trapezi circular. Aquesta figura se sustenta sobre una sola cama lleugerament flexionada, l’altra cama està recolzada sobre l’anterior i ambdós braços es retorcen al voltant del cos. La mà que es retorça a l’esquema de la figura porta un objecte punxant.
:: Anàlisi
És important destacar d’aquesta escultura la noció de monument i d’obra d’art públic urbà per ser contemplada ja que la seva natura figurativa redueix l’impacte en la relació de l’espectador i fa que el seu rol sigui purament decoratiu.
El salvaje és un personatge que només amb la seva nuesa pretén superar la indiferència, la mediocritat, l’envaniment, la falsa crítica i les imposicions, els quals se simbolitzen retorçats als seus peus.

En la zona entre el cementiri i el psiquiàtric, dos edificis emblemàtics per a Sant Boi, el Carrer Riera Gasulla, hi trobem dos grups d’escultures urbanes. Un estaria format per aquesta obra i El Salvaje que responen a la expectativa d’escultura en espai urbà, obres concebudes com objectes per ser contemplades passivament; l’altre grup estaria format per Transhumàncies de Pep Dardanyà, El doble mirador de Sant Boi de Jordi Colomer i La mirada fa el paisatge de Carles Guerra, artistes de la generació dels 60, davant les quals l’espectador ha d’interaccionar i participar activament en la construcció del sentit de l’obra.
 
       
Actualización 21 August, 2019
 
             
 
linea