Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
La mirada fa el paisatge
Le regard fait le paysage ( J. L. Godard)
a
  Fotografías :
       
Artista:
Guerra, Carles (Amposta, 1965)
Emplaçament: c/ Girona, 21
 Any: 1995
 Material: Acer i vidre
Mides: 780 x 540 cm
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
a
Artista:
Guerra, Carles (Amposta, 1965)
Emplaçament: c/ Girona, 21
 Any: 1995
 Material: Acer i vidre
Mides: 550 x 665 cm
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  El conjunt està format per dues peces, dos mòduls tubulars separats l’un de l’altre uns 100 metres. Cada estructura metàl·lica està dividida en dos i tres marcs horitzontalment i quatre i tres verticalment, respectivament; els espais superiors emmarquen i sostenen superfícies de vidre amb diferents motius gràfics (figures recuperades dels primers treballs de l’artista).
Anàlisi :
  Aquesta escultura va ser concebuda com un element neutre dins del mobiliari urbà, sense imposar la seva presència al vianant però actuant com a intermediària. El vidre i l’estructura oberta suggereixen la possibilitat que l’art urbà no necessàriament ha de dependre totalment de sí mateix, sinó que l’objectiu és oferir a l’espectador les condicions per a poder captar l’entorn més proper. Amb les pròpies paraules d’en Guerra: “La funció no és captar l’atenció de l’espectador sinó suggerir que el paisatge està allà per ser vist. De fet, les cases, els cotxes, els arbres, els carrers, el cel i els núvols són suficients com a monument. El monument està ja present. La seva funció no és adornar l’espai circumdant, sinó reconciliar l’espectador al ell”.
Els motius gràfics, que parcialment tapen la visió a través de les pantalles de vidre, manifesten la natura personal de l’acte de mirar.
Biografia de l'artista :
  Carles Guerra ( Amposta, 1965 )
Artista, crític i comissari independent. Autor de Senyals Públics: apunts sobre intervencions artístiques a l’espai urbà (1999), ha comissariat Art & Language in Practice (Fundació Antoni Tàpies, 1999), Dejar de hacer una exposición. Perejaume (Macba, 1999) entre moltes altres iniciatives. Els seus últims projectes sobre
representacions de la joventut s’exposaren en Una conferencia sobre juventud (Centro de Arte Santa Mónica, 2001). És membre de l’equip editorial de la revista Acción Paralela i colaborador de l’Instituto de tecno-ética de Barcelona. Participa en el grup de treball Televisuality a The New School University de New York.
Recentment ha comissariat Después de la noticia. Documentales postmedia en el CCCB i ha estat nomenat director de la Primavera Fotogràfica de Catalunya per a l’edició de l’any 2004.
Documents :
   
Altres dades :
   
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 22 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea