Esculturas en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Inicio
Escultores
Barrios
Esculturas
 

| Inicio | Esculturas Barrio Marianao |

Barrio Marianao
linea en santboi
linea en santboi
 
 
La mirada fa el paisatge
Le regard fait le paysage ( J. L. Godard)
a
a
Artista: Guerra, Carles (Amposta, 1965)
Emplaçament: c/ Girona
Any: 1995
Material: Acer i vidre
Mides: Peça 1: 780 x 540 cm / Peça 2: 550 x 665 cm
Biografia de l'artista: Carles Guerra
Documents:
Como llegar Sant boi, Barcelona
 


:: Descripció

El conjunt està format per dues peces, dos mòduls tubulars separats l’un de l’altre uns 100 metres. Cada estructura metàl·lica està dividida en dos i tres marcs horitzontalment i quatre i tres verticalment, respectivament; els espais superiors emmarquen i sostenen superfícies de vidre amb diferents motius gràfics (figures recuperades dels primers treballs de l’artista).
:: Anàlisi

Aquesta escultura va ser concebuda com un element neutre dins del mobiliari urbà, sense imposar la seva presència al vianant però actuant com a intermediària. El vidre i l’estructura oberta suggereixen la possibilitat que l’art urbà no necessàriament ha de dependre totalment de sí mateix, sinó que l’objectiu és oferir a l’espectador les condicions per a poder captar l’entorn més proper. Amb les pròpies paraules d’en Guerra: “La funció no és captar l’atenció de l’espectador sinó suggerir que el paisatge està allà per ser vist. De fet, les cases, els cotxes, els arbres, els carrers, el cel i els núvols són suficients com a monument. El monument està ja present. La seva funció no és adornar l’espai circumdant, sinó reconciliar l’espectador al ell”.
Els motius gràfics, que parcialment tapen la visió a través de les pantalles de vidre, manifesten la natura personal de l’acte de mirar.
 
       
Actualización 21 August, 2019
 
             
 
linea