Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Centro comercial Alcampo
foto
  Fotografías :
foto foto    
Artista: Álvarez, Manel (St. Feliu de Codines,1945)
Emplaçament: Cruïlla del carrer de les Albaredes amb la carretera del Prat, (Centro comercial Alcampo).
 Any: 2003
 Material:
Mides:
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  Aquesta obra, envoltada per un petit llac circular, està formada per 7 pilars circulars molt prims, cadascun d’una alçada diferent, que tenen a la part superior un parell d’ales. A part, en un costat de la rotonda trobem dos pilars més gruixuts i de menor mida que els anteriors que sostenen dues formes que concebudes com una unitat configuren un vaixell.
Anàlisi :
  Aquesta escultura ens convida a imaginar-nos el nostre propi viatge, sense destí o amb ell. I, potser, en un moment determinat ens trobarem en la mateixa situació que el vaixell que veiem a l’obra, en mig de la immensitat del mar, envoltat per ocells que l’acompanyen en el llarg i incert viatge.
Biografia de l'artista :
  Álvarez Losada, Manuel (Sant Feliu de Codines, 1945)
L'any 1963 ingressà a les Escoles Professionals Salesianes de Sarrià per a estudia-rhi modelatge i talla d'escultura. Posteriorment exercirà en aquesta escola de professor ajudant. Els seus primers materials són el bronze, les terracotes i la fusta. La seva activitat artística gira entorn de l'estatuària religiosa, relleus, bustos i talla ornamental, així com d'interiorisme i disseny industrial. L'any 1970 fixa la seva residència al Prat de
Llobregat. La seva primera exposició la realitza a Vic, el 1971.
El primer viatge a Carrara, gràcies a una beca de la Fundazione Pagani de Milà, el 1975, li ofereix la possibilitat de conèixer i treballar amb el marbre. D'aleshores ençà, les seves escultures són exposades arreu de l'Estat espanyol i del món . El 1984, inaugura el seu nou Estudi-Galeria a Barcelona. S’inicia amb dissenys de
joies. El 1987 presenta amb motiu d’una exposició individual a la Galeria Sèrie-Disseny el llibre-catàleg “Manuel Álvarez, escultor”. Va participar a la 1era. Biennal d’art organitzada pel FC. Barcelona i al mateix any dissenyà dues escultures seriades per al programa “Vostè jutja” de TV3.
Documents :
   
Altres dades :
   
a a
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 23 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea