Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Homenatge a
Oriol Martorell
a
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Foto Foto    
Artista: Artur Aldomà Puig (Reus, 1935)
Emplaçament: Plaza Catalunya
 Any: 1997 - 1998
 Material: Bronze. La base és de pedra de labordita (140x155x140 cm. 11 tones)
Mides: 450 x 150 x 100 cm (figura: 300x80x40 cm)
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  Aquesta figura masculina nua està formada també pel propi pedestal ja que es fusionen ambdós a l’alçada dels turmells formant l’acabament d’un tronc. L’expressió de la cara mostra concentració amb la boca entreoberta, dirigint el cant, i els braços enlairats. En el frontal de la pedra que fa de pedestal sobre el qual s’hi recolza dreta la figura trobem la placa commemorativa.
Anàlisi :
  Oriol Martorell va ser músic i fundador de la Coral Sant Jordi i catedràtic de música de la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva vida va dur a terme múltiples activitats relacionades amb el món musical i coral de Catalunya amb projecció internacional.
Durant la Diada de l’11 de setembre de 1976 va dirigir el cor que hi cantà.
La posició dels braços, l’expressió del rostre mostren el moment de concentració en què Oriol dirigeix la coral. Tot i l’edat del personatge, manifesta al rostre, la figura transmet una gran força i passió tal com li correspon al moment.
Biografia de l'artista :
  Artur Aldomà ( Reus, 1935 )
Artur Aldomà Puig està en actiu dins el món de l’art des de 1949. Ja al 1955, feia còmics per a la publicació anglesa Fleetway and D.C. Thompson. Després de cert temps treballant en els mercats espanyols i americans, abandonà aquesta feina per a dedicar-se completament a la pintura i des del 1975 es dedica exclusivament a
l’escultura. És un dels escultors més coneguts de Catalunya actualment. Combina els encàrrecs amb la seva producció íntima i una particular mística que és la seva filosofia vital. Ha fet exposicions arreu d’Espanya, França, Bèlgica tant d’escultura com de pintura en diverses galeries. Per diferents ciutats dels Països Catalans podem trobar les seves escultures integrades a l’espai públic, Tossa de Mar, Reus, Mallorca, Salou, …
Documents :
  Premsa 09 1998
Altres dades :
   
a a
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 23 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea