Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
A Gaudí
  Fotografías :
Fotos Fotos Fotos Fotos
Artista:
Soriano, Ferran (Barcelona,1944)
Emplaçament: Carrer Pablo Picasso, 73
 Any: 2003
 Material: Planxa de d’acer
Mides: 700 x 300 x 200 cm
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  El cos central de la peça és un tub buit amb una soldadura circular. Coronant aquesta peça hi ha un casc o cap de guerrer que recorda la part més alta de les xemeneies de la Pedrera. Dos tubs prims circulars, aures per l’artista, envolten el cos principal en ascensió cap el cel sustentant una doble mitja lluna, que és en creixent o minvant una doble mitja lluna, que és en creixent o minvant segons del costat del que es miri.
Anàlisi :
  L’escultura és un homenatge a l’arquitecte Antoni Gaudí i, segons el propi autor, “aquest encàrrec s'emmarca dins l'any Gaudí, però ja era una cosa que tenia molt pensada, una combinació de vivències pròpies i de formes gaudinianes”. És a dir, en aquesta obra podem veure elements d’ambdós artistes, el directament gaudinià i el típic de les peces d’en Soriano, el casc del guerrer i el mitja lluna respectivament.
Cal destacar que a Ferran Soriano li agrada fer obres públiques per tal de fer arribar més fàcilment el seu art a la gent. A la inauguració de l’escultura va participar el CEIP Antoni Gaudí, els alumnes del qual van llegir un treball basat en les fonts d'inspiració de l’arquitecte, també va actuar la coral infantil de l'Escola Llor.
Biografia de l'artista :
  Ferran Soriano (Barcelona, 1944)
Ferran Soriano actualment viu a Bellvitge però té el seu taller a Sant Boi. És un prestigiós i consolidat artista, conegut per l’escultura però també treballa amb pintura i gravat, que va formar-se a Roma, al 1975 marxà amb una beca durant 6 mesos. Ha exposat a Nova York i a diversos països europeus. La seva obra ha passat per diverses etapes, actualment es mou en un simbolisme on fa abstracció de la figuració.
A més, té obres permanents a Bèlgica i Holanda i una gran quantitat d’obres públiques.
A Barcelona en trobem tres: una al carrer Concili de Trento dedicada a Maria Aurèlia Capmany, una altra al carrer Muntanya i la tercera al Jardí de les Estàtues de La Masia del Barça. A l'Hospitalet cinc, entre les que destaca la cèlebreV ol de coloms. Altres escultures de Ferran Soriano són a Sant Pere de Ribes, Begues, Rubí i Sant Boi, entre molts d’altres.
Documents :
  Premsa 04 2003
Premsa 06 2001
Altres dades :
   
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 22 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea