Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
11 de Setembre
 
  Fotografías :
       
Artista: Tàpies, Antoni (Olot, 1923)
Emplaçament: Plaza Catalunya
Any: 1983
Material: Formigó i gres
Mides: 1800 x 992 cm
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  Trobem quatre fletxes horitzontals cap a la dreta que es distribueixen per la composició formada per traços vermells sobre fons blanc, sobre aquestes es dibuixa una línia corba que les enllaça. A la part superior podem llegir 11, tant en número com en lletra, entre la segona i la tercera fletxa setembre i 1976 i sobre l’última Sant Boi.
Anàlisi :
  Aquest mosaic commemora la Diada de l’11 de setembre que al 1976 se celebrà a Sant Boi. En la mateixa concentració, a part de diversos discursos, diverses corals van cantar dirigides pel músic Oriol Martorell (a la mateixa Plaça Catalunya trobem una escultura recordant aquest personatge feta per Artur Aldomà).
Biografia de l'artista :
  Antoni Tàpies ( Olot , 1923 )
Antoni Tàpies fill de l’advocat Josep Tàpies Mestres i de Maria Puig Guerra, durant la seva infància va viure en un ambient cultural obert, propiciat per l’amistat del seu pare amb personalitats de la vida pública catalana. Entre 1926 i 1940 cursà els estudis primaris i secundaris a Barcelona (Col· legi de les monges de Loreto, Escola Alemanya i Escoles Pies). Però entre 1942 i 1943 patí una malaltia amb una llarga convalescència al Sanatori de Puig d’Olena i, posteriorment, a Puigcerdà i La Garriga. Durant 1944 i 1948 alternà els estudis de Dret a la Universitat de Barcelona amb la dedicació a la pintura. El 1949 exposà a la mostra "Un aspecto de la pintura catalana" (Institut Français de Barcelona) i a Madrid presenta algunes de les seves obres al Salón de los
Once, organitzat per Eugeni d’Ors. El 1951 va fer la primera exposició personal a Barcelona (Galeries Laietanes). Després passà un any a París, becat pel govern francès, on conegué a Picasso. El 1953 viatjà per primer cop a Nova York amb motiu de la seva exposició a la Martha Jackson Gallery i va ser premiat a la Biennal de São Paulo. El 1956 realitzà la seva primera exposició personal a París (Galerie Stadler), el mateix any Michel Tapié publicà Antoni Tàpies et l’oeuvre complète, al 1960 Eduardo Cirlot publicà la monografia Tàpies i al 1963 juntament amb Brossa, publicà el llibre de bibliòfil El pà a la barca. Durant tots aquests anys ha rebut diversos premis i ha estat nomenat doctor honoris causa en diverses universitat d’Espanya i de l’estranger. Al 1983 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.
Durant el 1987 la Fundació Antoni Tàpies signà convenis de col· laboració amb l’Ajuntament de Barcelona –el qual cedeix la Casa Montaner i Simón per a la seva adequació com a museu i centre cultural–, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Cultura.
Documents :
   
Altres dades :
   
a a
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 22 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea