Esculturas en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Inicio
Escultores
Barrios
Esculturas
 

| Inicio | Esculturas Barrio Cooperativa |

Barrio Cooperativa
linea en santboi
linea en santboi
 
 
Homenatge a Gaudí Conjunt escultòric
a
a Ós Columna Columna Mosaic
 
:: Fitxa tècnica

 Artista
  Joan-Gardy Artigas
(Boulogne, Paris, 1938)
 Emplaçament
  c/ Pau Casals
Any
  1999
 Material
  Ceràmica i formigó
Mides
  Varies
:: Altres dades
a


 Biografia de l'artista
  Joan Gardy Artigas
 Documents
  Premsa 05 1999
:: Descripció

Aquest conjunt escultòric està format per tres peces i un mosaic distribuït al llarg del carrer. El primer element que ens trobem és el mosaic realitzat amb trencadís (tècnica emprada pels modernistes mitjançant ceràmica trencada disposada sobre una superfície fent que totes les petites peces encaixessin) de colors blaus i blancs que recorre tot el passeig formant una gran línia a través de formes polièdriques trencant-se a la meitat del recorregut amb una espiral. Tot seguit trobem dues torres recobertes també amb trencadís jugant amb els colors i les tonalitats. Les dues estan formades per 5 elements: un basament quadrat, blanc i negre respectivament, un pedestal rectangular del mateix color que l’anterior element, un pilar de secció quadrada i circular respectivament, una peça cilíndrica que sustenta l’element que corona la columna i dues peces en forma de petxines (element sustentat). En aquestes petxines el trencadís forma diferents dibuixos. L’últim element és l’ós que té la funció de font, també recobert de trencadís, ara sense jugar amb els colors per mantenir el color marró de l’animal.
:: Anàlisi

Els aspectes que destaquen en aquesta peça és la recuperació de la tècnica del trencadís i la utilització de la mateixa gamma de colors al mosaic que contrasta amb els colors de les dues columnes. La intenció de l’homenatge a la figura l’arquitecte modernista Antoni Gaudí està aconseguida mitjançant aquests elements i fa que sigui el preludi de la Colònia Güell molt propera a la Ciutat Cooperativa.
La figura de l’ós, segons el propi artista, busca la complicitat dels nens i les nenes i les columnes i el mosaic al llarg de tot el carrer ajuden a recorre i gaudir del passeig.
 
       
Actualización 21 August, 2019
 
             
 
linea