Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Homenatge a Gaudí
  Fotografías :
Foto Foto Foto  
Artista: Joan-Gardy Artigas (Boulogne, Paris, 1938)
Emplaçament: c/ Pau Casals
Any: 1999
Material: Ceràmica i formigó
Mides: Varies
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
a a
a
1 - Mosaic
Material: Ceràmica i formigó
Mides: Varies
a
2 - Columna
Material: Ceràmica i formigó
Mides: 522 x 120 x 120 cm
a
3 - Columna
Material: Ceràmica i formigó
Mides: 520 x 120 x 120 cm
a
4 - Ós
Material: Ceràmica i formigó
Mides: 115 x 210 x 70 cm
Descripció :
  Aquest conjunt escultòric està format per tres peces i un mosaic distribuït al llarg del carrer. El primer element que ens trobem és el mosaic realitzat amb trencadís (tècnica emprada pels modernistes mitjançant ceràmica trencada disposada sobre una superfície fent que totes les petites peces encaixessin) de colors blaus i blancs que recorre tot el passeig formant una gran línia a través de formes polièdriques trencant-se a la meitat del recorregut amb una espiral. Tot seguit trobem dues torres recobertes també amb trencadís jugant amb els colors i les tonalitats. Les dues estan formades per 5 elements: un basament quadrat, blanc i negre respectivament, un pedestal rectangular del mateix color que l’anterior element, un pilar de secció quadrada i circular respectivament, una peça cilíndrica que sustenta l’element que corona la columna i dues peces en forma de petxines (element sustentat). En aquestes petxines el trencadís forma diferents dibuixos. L’últim element és l’ós que té la funció de font, també recobert de trencadís, ara sense jugar amb els colors per mantenir el color marró de l’animal.
Anàlisi :
  Els aspectes que destaquen en aquesta peça és la recuperació de la tècnica del trencadís i la utilització de la mateixa gamma de colors al mosaic que contrasta amb els colors de les dues columnes. La intenció de l’homenatge a la figura l’arquitecte modernista Antoni Gaudí està aconseguida mitjançant aquests elements i fa que sigui el preludi de la Colònia Güell molt propera a la Ciutat Cooperativa.
La figura de l’ós, segons el propi artista, busca la complicitat dels nens i les nenes i les columnes i el mosaic al llarg de tot el carrer ajuden a recorre i gaudir del passeig.
Biografia de l'artista :
  Joan-Gardy Artigas ( Boulogne, Paris 1938 )
Aquest pintor i escultor va estudiar a l’École du Louvre abans de crear el seu propi taller de ceràmica amb Braque, Chagall o Miró, amb els qui realitzà nombroses ceràmiques.
Gràcies al seu inconfusible estil Gardy Artigas està present a Catalunya a través de la Fundació Artigas i, des dels 60, en les galeries més importants d’España, França, Alemanya, Japó i Suïssa.
Documents :
  Premsa 05 1999
Altres dades :
   
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 22 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea