Sant Boi de llobregat Barcelona
Escultores
Barrios
Esculturas
 
Guía de Esculturas
Inicio
Artistas
Barrios
Esculturas
 
 
 
linea esculturas sant boi
Barrio
Centro
 
:: Infinit
:: Puntaire
:: Noia del colom
:: Homenatge a la sardana
:: Font del Mercat de la Muntanyeta
:: Deessa de l’aigua
linea esculturas de sant boi, barcelona
  Puntaire
 
a
a
 
:: Fitxa tècnica

 Artista
  Aldomà Puig, Artur
(Reus, 1935)
 Emplaçament
  Rambla Rafael Casanova
 Any
  1999
 Material
  Bronze patinat
Mides
  125 x 90 x 40 cm
:: Altres dades
mapa de barri
a
a
a
a


 Biografia de l'artista
  Aldomà Puig, Artur
 Documents
 
:: Descripció

Aquesta escultura la trobem al final de la Rambla Rafael Casanova sobre un gran pedestal quadrat. La figura femenina, una noia que porta un vestit que li recorre tot el cos fins els genolls i sense sabates, està asseguda sobre un petit bloc de pedra amb un coixí i està concentrada realitzant puntes de coixí.
En un dels costats del pedestal trobem la placa commemorativa.  
:: Anàlisi

La figura representa la puntaire Teresa Valls i Diví. A Sant Boi, l’art del boixet es practica almenys des de 1789. Mossèn Joan Francesc Verneda va contractar una professora per educar unes noies santboianes. En principi no va comptar amb el beneplàcit dels pares, que necessitaven les seves filles per a les feines del camp, però la confecció de puntes va acabar esdevenint una indústria important a la població. La reina de les puntaires santboianes, com la va batejar l’historiador de la vila Carles Martí, va ser la Teresa Valls i Diví, coneguda també com la Noia Xica. Una mantellina seva va ocupar un lloc d’honor en un dels aparadors de l’Exposició Universal de Barcelona i estava considerada una de les millors artistes de Catalunya.
Aldomà va rebre l’encàrrec de realitzar aquesta escultura com a commemoració a aquesta puntaire i, per extensió, a totes les persones que es dediquen a aquest art.
En les tres escultures d’aquest escultor que trobem a Sant Boi podem veure la bellesa i la tendresa sobretot als rostres i els braços, parts a les que dóna molta importància i alhora força. En la puntaire, aquestes característiques són fonamentals per a mostrar dos elements rellevant en la realització de les puntes, la delicadesa i la concentració.
 
 



       
Actualización 4 March, 2018
 
Inicio
Mapa web
Contacto
Staff
Aviso legal
Guía de Sant Boi
Barrios de Sant Boi
Comercio
Empresa
Guía de ocio
Dónde comer
Visit Sant Boi
Patrimonio
Esculturas
Agenda
Noticias
facebook sant boi noticies twitter sant boi noticies flickr sant boi Instagram sant boi youtube sant boi tv