Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
 
a
a
a
Esculturas de Sant Boi
 
 
| Inicio | Esculturas de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Circus Silent (Quatre actors)
foto
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Foto Foto Foto Foto
Foto Foto    
Artista: Pep Duran (Vilanova i la Geltrú, 1955)
Emplaçament: c/ Bonaventura Calopa
 Any: 2002
 Material: Bronze i ferro corten
Mides: 4 figures de 200x60x50 cm, 190x60x40 cm, 180x40x50 cm i 175x60x40 cm respectivament
Como Llegar Sant Boi Mapa de patrimonio arquitectonico de Sant Boi boton boton boton
Descripció :
  Aquesta escultura està formada per quatre figures humanes, serigrafiades sobre fons blanc, com si estiguessin retallades, amb unes postures que recorden als atletes quan realitzen un salt. Aquestes figures planes estan sostingudes inestablement sobre una espècie de pilars formats a partir de diversos objectes quotidians com camises plegades, garrafes, caixes, sabates, ampolles ... Les quatre peces estan unides per una sèrie de bigues blanques.
Anàlisi :
  Pep Duran va concebre l’espai urbà com un escenari on les piruetes forçades dels seus personatges atrauen les mirades dels vianants transformant-los en espectadors.
Els objectes quotidians tenen la funció d’inventari de la memòria on el subjecte assaja noves posicions des de la seva inestabilitat. L’obra es converteix en un lúdic indicador que, trencant la serietat urbana amb la seva forma d’escultura circense, atrau les mirades.
Biografia de l'artista :
  Pep Duran (Vilanova i la Geltrú, 1955 )
Com a escenògraf ha participat en moltes produccions teatrals i cinematogràfiques des del 1977. L’any següent realitzà la seva primera exposició a Barcelona, i des d’aquest moment la seva trajectòria artística se centra en el camp objectual i actualment en la instal· lació. Al llarg de la seva trajectòria artística, Duran ha anat en ampliant el seu camp de treball i de mica ha “arquitecturitzat” l’escultura transformant-la en instal· lació
fins a arribar a un punt de simbiosi on les escultures són arquitectures “esculturitzades”.
Això es produeix sobretot a les arquitectures efímeres, aquelles que comporten una major relació amb la realitat i amb l’escena convulsa del subjecte. Les seves obres es troben en col· leccions privades i públiques, com a Metrònom, a la Col· lecció Testimoni de "La Caixa", al Fons d’Art de la Generalitat i al Museu de
Granollers entre altres.
Documents :
   
Altres dades :
   
a a
Menú
linea
 
Barrio Centro
 
Barrio Ciudad Cooperativa
Homenatge a la dona treballadora
 
Barrio Marianao
 
Barrio Vinyets
 
Barrio Camps Blancs
 
Barrio Casablanca
 
Actualización 23 May, 2021
linea
Agradecimientos
Federacio Els Garrofers        
 
 
  | | | | | | |  
 
linea