Esculturas en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Inicio
Escultores
Barrios
Esculturas
 

| Inicio | Esculturas Barrio Marianao |

Barrio Marianao
linea en santboi
linea en santboi
 
 
Joc de nens.
Per a Salvador Allende
a
a
Artista: McArthur Fellow Alfredo Jaar
(Santiago de Xile, 1956)
Emplaçament: C/ Salvador Allende
Any: 1999
Material: Ferro pintat
Mides: 12 peces de 150 x 70 x 70 cm
Biografia de l'artista: McArthur Fellow Alfredo Jaar
Documents: Premsa 02 1999 / Premsa 03 1999
Como llegar Sant boi, Barcelona
 


:: Descripció

Aquesta obra està situada en l’espai d’una plaça al costat d’una escola. Està formada per 12 cavallets metàl·lics dobles de diversos colors, a mena de pissarres, sobre els que es pot fixar un paper per pintar o dibuixar. En un d’ells es pot llegir la frase del polític xilè: LA REVOLUCIÓ NO IMPLICA DESTRUIR, SINÓ CONSTRUIR, i en un altre la inscripció commemorativa. La pintura emprada és especial per a que es pugui pintar a sobre.
:: Anàlisi

L’artista va buscar elements propers als nens i les nenes, pissarres de colors vius, amb la intenció de fer un homenatge en el vint-i-cinquè aniversari de l’assassinat del president, optimista i vitalista que mirés cap al futur (clarament personificat en els nens i les nenes), i crear un espai que mostrés la idea del món i la societat defensada per aquest president.
Mentre els nens i les nenes juguen poden pintar i escriure en les pissarres, d’aquesta manera l’obra està integrada en la plaça i no és aliena als vianants perquè reclama la seva intervenció directa. També veiem la referència a Salvador Allende en els cavallets que formen una A.
 
       
Actualización 21 August, 2019
 
             
 
linea