Esculturas en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Inicio
Escultores
Barrios
Esculturas
 

| Inicio | Esculturas Barrio Marianao |

Barrio Marianao
linea en santboi
linea en santboi
 
 
A Gaudí
Escultura de Ferran Soriano, Barcelona
Artista: Soriano, Ferran (Barcelona,1944)
Emplaçament: Ronda Sant Ramon (entre el c/ Picasso i el Camí del Llor)
Any: 2003
Material: Planxa de d’acer
Mides: 700 x 300 x 200 cm
Biografia de l'artista: Ferran Soriano
Documents: Premsa 04 2003
Premsa 06 2001
Como llegar Sant boi, Barcelona
foto escultura de sant boi, barcelona


:: Descripció
El cos central de la peça és un tub buit amb una soldadura circular. Coronant aquesta peça hi ha un casc o cap de guerrer que recorda la part més alta de les xemeneies de la Pedrera. Dos tubs prims circulars, aures per l’artista, envolten el cos principal en ascensió cap el cel sustentant una doble mitja lluna, que és en creixent o minvant una doble mitja lluna, que és en creixent o minvant segons del costat del que es miri.
:: Anàlisi

L’escultura és un homenatge a l’arquitecte Antoni Gaudí i, segons el propi autor, “aquest encàrrec s'emmarca dins l'any Gaudí, però ja era una cosa que tenia molt pensada, una combinació de vivències pròpies i de formes gaudinianes”. És a dir, en aquesta obra podem veure elements d’ambdós artistes, el directament gaudinià i el típic de les peces d’en Soriano, el casc del guerrer i el mitja lluna respectivament.
Cal destacar que a Ferran Soriano li agrada fer obres públiques per tal de fer arribar més fàcilment el seu art a la gent.
A la inauguració de l’escultura va participar el CEIP Antoni Gaudí, els alumnes del qual van llegir un treball basat en les fonts d'inspiració de l’arquitecte, també va actuar la coral infantil de l'Escola Llor.
 
       
Actualización 21 August, 2019
 
             
 
linea