Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
   
a
Masias de Sant Boi
| Inicio | Masias de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Cal Pinques
 Lloc situació : Situada a la plana entre el Canal de la Dreta del Llobregat i el riu, si pot anar per el camí de Can Penyaco, passar per el del Ponarró i seguir per el de Can Pinques
fins la casa.
 Epoca i arquitecte :
 Ús : Agrícola
 
boton boton boton boton boton
Descripció :
  Casa de planta baixa i pis amb la teulada a dues vessants i el carener paral·lel a la façana que està orientada al SE.
A la casa gran, dels amos, està adossada la masoveria.
La casa principal, de dues plantes, tenia la planta baixa dedicada a les tasques agrícoles i el pis superior com habitatge.
L’aspecte que presenta és de complert abandó, tot està mig trencat i el deteriorament avança ràpidament.
La masoveria resta habitada.
Historia :
  Masia habitada per la mateixa família des del 1911. El seu origen rau en una petita barraca o caseta depenent de cal Monjo que s’utilitzava per guardar-hi les eines. Amb el temps va créixer i es va formar la primitiva, de mitjans del segle XIX, semblant a cal Pastora, però actualment molt transformada.
A principis del segle XX, la voluntat dels propietaris a residir-hi va fer que sobre aquesta primigènia construcció es realitzessin importants obres: l’eliminació del teulat a doble vessant, la construcció d’un segon pis fet amb maons i amb planta baixa molt més elevada, destinada a cobert i emmagatzematge agrícola. Cal Pinques, finca que abastava fins al Llobregat, actualment està en plena producció agrícola; hi dominen els conreus moderns de l’horta en substitució dels fruiters.
   
Menú
linea
 
 
Actualización 16 November, 2022
   
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu historic Municipal de Sant Boi Federacio Els Garrofers    
 
 
a