Patrimonio de Sant Boi de Llobregat
a
a
linea
Patrimonio Natural de Sant Boi
a
Linea
 
| Inicio | Patrimonio Natural de Sant Boi de Llobregat | Parques |
Parc de Marianao
Parc de Marianao
linea
linea
 
  Parada 1
a
Parc de Marianao
Situat a la part alta del Barri de Marianao, constritueix un testimoi de l'epoca colonial i dels indians que van fer fortuna a les colònies espanyoles. Salvador Samà i Torrents, marquès de Marianao, va voler reproduir el paisatge de l'Habana que va deixar després de fer fortuna a Cuba. És doncs, un jardí d'estil romàntic, amb Palmeres, tarongers amargs o mimoses que ajuden a formar aquest paisatge. Era el segle XIX i en mig d'aquest jardí hi va construir un palau i un llac. A l'interior hi ha el Palau de Marianao, un gran edifici senyorial.
Linea
  Parada 2
Palau de Marianao Sant Boi de Llobregat Barcelona
Foto Foto Foto
Palau de Marianao
L’anomenada Casa Sans fou ampliada i convertida en mansió senyorial pel Marquès de Marianao, que donà el seu nom al nou edifici i que pertanyia a la família Samà, rics propietaris d'ingenis a Cuba, on trobem una ciutat que porta aquest nom. La família Samà també tenia interessos a les Filipines i altres propietats al país, com el Parc de Samà a Cambrils. El marquesat els fou concedit el 1860 i la grandesa d’Espanya el 1893. Salvador Samà i Torrents, que apareix com a constructor de l’edifici i com a membre actiu de la política de l’època fou qui rebé els títols esmentats. A principis d’aquest segle, seria alcalde de Barcelona en dues ocasions i va participar a
les juntes organitzadores de les exposicions de 1888 i 1929. Pels volts de 1880 inicià la reforma i ampliació de l’antiga Casa Sans (posteriorment coneguda com la Torre Blanca) que ens dóna testimoni d’una antiga masia.
El militar i dictador Miguel Primo de Rivera, mentre fou capità general de Catalunya hi feu les reunions predecessores del cap d’estat del 13 de setembre de 1923. Durant la Guerra Civil tingué diversos usos: magatzem, clínica militar i lloc d’acollida de refugiats.
Acabada la contesa bèl·lica, el palau de Marianao fou comprat en subhasta pública pel mallorquí Abdó Bordoy, administrador de la família Samà, que vivia uns anys conflictius. Immediatament després de la compra endegà el procés d’urbanització (1944) i d’edificació dels primers xalets. L’any 1974, el palau i una encara important porció del parc van passar a ser propietat municipal.
Linea
  Parada 3
a
Fuentes
El
Linea
  Parada 4
a
foto Foto Foto
Arbol de interés local
Arbre amolla _ Brachychiton populneus
 
Linea
  Parada 5
a
foto foto foto
foto foto foto
Lago
El
Linea
  Parada 6
a
foto foto foto
foto foto  
Punt
El
Linea
  Parada 7
Punt
El
Linea
  Parada 8
Punt
El
Linea
 
Actualización 15 July, 2023
a
Agradecimientos  
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu historic Municipal de Sant Boi Federacio Els Garrofers      
linea
 
a
 
linea