a

Patrimonio de Sant Boi de Llobregat, Barcelona

Patrimonio natural de Sant Boi
a
a
a


| Inicio | Patrimonio Natural de Sant Boi de Llobregat |
Linea
Font de Golbes
Font de Golbes
Como Llegar Sant Boi
 
 

linea

foto
Mapa
Como Llegar Sant Boi
Punt de partida
S'inicia a l'aparcament situat a l'entrada a Can Paulet i és el camí habitual per anar a peu a l'Ermita

linea

foto
Mapa
Como Llegar Sant Boi
 
Punt d'informació del Cami Ral
El Camí Ral de Barcelona a Vilafranca n'es un exemple, Sortia del portal de Sant Antoni, passava per la creu Coberta la Bordeta, l'Hospitalet i Cornella, creuava el riu a Sant Boi i s'enfilava cap a l'estret de Roques per baixar a Sant Climent i d'alla continuava cap a Vilafranca del Penedès.
Ser a l'eix del camí Ral va condicionar la trama urbana de Sant Boi. El recorregut del camí pel nucli urbà s'inicia en aquest punt i, fins a arribar al peu de la muntanya del Monbaig, podrem contemplar edificis d'interès com les Terme Romanes Can Barraquer, l'Església de Sant Baldiri o la Torre del Benviure.
El Camí Ral era una antiga via mercadera entre Barcelona i Vilafranca. El tram de Sant Boi, que s'ha senyalitzat s'iniciava al riu i continuava pel nucli urbà fins a l'estret de Roques.
Aquest històric camí comunicava la ciutat de Barcelona amb Vilafranca del Penedès.El seu orígen es perd en el temps, essent molt utilizat en època medieal.
El tram des de l'accés al riu (Pedra de la Barca) fins a l'entrar a Sant Climent passa per l'emblemàtic Estret de Roques.

linea

a
  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Mapa
Como Llegar Sant Boi
 
Torre de les Bruixes o antic Pavelló de caça del Marquès de Cornellà
Restaurada recentment, és a l'actualitat el centre d'informació del Parc Forestal de Montbaig, a Sant Boi de Llobregat, i està al costat de la carretera de Sant Climent de Llobregat, a l'inici del camí de la Font de Gualbes.
Edifici aïllat, situat en zona no urbana, serví de punt de reunió a les partides de caça. Pel que fa a l’estil, es pot inscriure en el que s’anomenaria eclecticisme medievalista. Popularment és coneguda com la Torre de les Bruixes, i en realitat havia estat un pavelló on la marquesa de Cornellà i els seus convidats es reunien per berenar tot passejant. Al mateix camí de pujada, en un tros que s’eixamplava, també hi solien jugar a críquet, activitat que es podia contemplar des del pavelló o bé al costat de l’improvisat camp de joc, asseguts en uns bancs excavats al costat del camí.
És un antic pavelló d'esbarjo a prop de palauet d'estiu dels marquesos de Cornellà (l'actual escola Benviure i l'antiga casa dels Claratians) i de can Xixol (Casa Gran del Bori), que es devia construir a mitjan segle XIX i que s'utilitzava com a punt de descans en jornades de cacera i en les passejades al turó del Montbaig. És d'estil neomudèjar i es coneix popularment amb el nom de la torre de les Bruixes o la torre de la Marquesa.

linea

  Fotografías :
Foto      
Mapa
Como Llegar Sant Boi
Pedra seca
 

linea

  Fotografías :
Foto      
Mapa
Como Llegar Sant Boi
Ruta Camí de l'Ermita
Gaudirem de l'alzinar litoral típic de les nostres muntanyes, especialment a l'entorn de la Font de Golbes, on podrem aturar-nos a beure i agaudir del paisatge.

linea

  Fotografías :
Foto Foto Foto Foto
Mapa
Como Llegar Sant Boi
Font de Golbes
La font de Gualbes deu el seu nom a un dels antics llinatges propietaris de la quadra jurisdiccionaldel Benviure, que tenia el seu centre de poder a l’antiga torre de guaita del mateix nom.
Era un indret molt freqüentat històricament per fer-hi esmorzars i berenars, les anomenades fontades. A principi de segle hi venia tant la gent de Sant Boi com el grup d’estiuejants. Aleshores la gent acostumava a passejar molt, sobre tot el jovent, que s’hi reunia per fer jocs de grup.

linea

Menú
linea
 
Arboles
 
Parques
 
Rutas
 
Actualización 16 November, 2022
Agradecimientos :
linea
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu historic Municipal de Sant Boi Federacio Els Garrofers      
 
a