a
Visitsantboi en Sant Boi de llobregat Barcelona    
a
| Inicio | Ruta Parc del Riu Llobregat |
Ruta Parc del Riu Llobregat
a
a
 
Festa Major a Sant Boi
imagen sant boi de llobregat
Punto de partida
El tram metropolità del Riu Llobregat té una longitud de 30 km i travessa el territori de setze municipis, des del Pont del Diable a Martorell fins a la desembocadura al mar.
El Parc també posa a l'abast dels ciutadans un espai públic de qualitat, fàcilment accessible i que s'ofereix com un entorn óptim per a la pràctica de totat mena d'activitats de lleure, esportives, de relació social i per al foemn de l'educació ambiental.
imagen sant boi de llobregat
Cami del Sorral

imagen sant boi de llobregat
Cal Monjo
S.XV ( El Prat). A la clau de l'arc de la portade la masia es va trobar la inscripció " lusephys Rumeus. Me fecit. 1670". El nom de Cal Monjo té una història més recent i respon a uns avantpassats dels masovers, la familia portillo: una de les familiars de Joan Portillo rebé el sobrenom de la monjai, en conseqüencia, el seu home fou anomenat el Monjo.
imagen sant boi de llobregat
Can Comas
S. ( El Prat). La masia de Can Comas que veiem avui en dia no és la que hi havia originalment. Antigament n'hi havia una altra, construïda entre els segles XVI i XVII, que es va enderrocar l'any 1878 per construir-hi la nova a causa del seu mal estat de conservació. Aquella masia va ser restaurada el 2004. La construcció, de planta baixa i dos pisos, presenta elements arquitectònics d'interès, com ara la galeria amb arcs de mig punt del primer pis. S'han recuperat també el cobert agrícola, els dos pous, el safareig i l'abeurador. Si ens acosem al cobert podrem observar, inserida al pilar del costat esquerre, una pedra on hi ha esculpida una barca i la inscripció " Barca sem Boi 1739". Aquesta pedra marcava el punt per on es travessava en barca el riu Llobregat a Sant Boi. Podem visitar també els espais d'horta i l'arborètum, una col·lecció que comprèn seixanta-dues varietats tradicionals de nou espècies d'arbres fruiters del Baix Llobregat.
imagen sant boi de llobregat
Área de descanso
 
 
mapa de ruta por Sant Boi de llobregat Barcelona
 
 
Fotografia: Carlos Cercós
Fuente: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
linea
Actualización 16 November, 2022
a
             
a
 
facebook sant boi noticies twitter sant boi noticies flickr sant boi Instagram sant boi youtube sant boi tv
a