Patrimonio en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Artístico
Carteles
Esculturas
Arquitectónico
Natural
Masias
Cultural
Premios
Dinámicas
Bibliotecas
Archivo histórico
linea en santboi
linea en santboi
 
 
 
| Inicio | Patrimonio arquitectónico |
linea
Ermita de
Sant Ramon
Ermita de
 Lloc situació : c/ Camí de Sant Ramon, s/n
 Barri:
 Epoca i arquitecte: s. XIX (1.884)
Mestre d’obres: Aleix Parés i Valls
Como llegar Sant Boi de Llobregat Barcelona
Descripció :
L’ermita de Sant Ramon és un edifici d’inspiració neoromànica. L’edifici és de planta quadrada i consta de tres cossos de planta baixa i pis, el central dels quals és més alt que la resta. En la façana, els dos cossos laterals són simètrics, amb un gran portal d’arc de mig punt cobert per un trencaaigües en el pis inferior i un altre, igual però amb menys amplada de llum, en el superior. El sostre és pla, amb un ampit que descansa en una cornisa, sota la qual trobem permòdols. En el cos central trobem la porta principal, d’arc de mig punt amb arquivolta treballada amb relleus, que descansa sobre quatre columnes i en basa. La porta està precedida per una escalinata frontal. El cos sencer està delimitat per dues pilastres, rematades per pinacles. En la part superior trobem un rosetó i un campanar d’espadanya coronat per una creu. Aquest campanar descansa sobre la cornisa del cos, que arriba fins els pinacles en forma descendent.
Historia :
L’edifici, portat a terme pel mestre d’obres santboià Aleix Parés i Valls entre 1855 i 1887, fou construït per Josep Estruch i Comella en memòria dels seus pares, Eulàlia Comella i Ramon Estruch, que en determinen les advocacions religioses. Aquest darrer fou gran propietari de terrenys a la vila i membre de la Junta de Prohoms que, sota la direcció de Cànovas del Castillo, treballà per la Restauració Monàrquica l’any 1874.
L’Ermita s’alçà a la muntanya de les Golbes que, per assimilació ara se’n diu de Sant Ramon de les Golbes, en un indret anomenat la Fita perquè hi existia la que separava els termes de Viladecans, Sant Boi i Sant Climent de Llobregat, a una alçada de 294 metres sobre el nivell del mar.
El paratge s’ha convertit en un dels símbols de la Vila i en lloc de trobada de les seves gents que, el 31 d’agost hi fan un aplec popular de caire festiu.
Continguts : Mapa. Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. 2010
Continguts : Llibre. Descobrir Sant Boi de Llobregat. 1992
Continguts : Llibre. Racons historics de Sant Boi. 2006
Continguts : Llibre. Les nostres muntanyes. 2006
Fotografia : Carlos Cercós
Actualización 2 August, 2020
 
linea
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu hostoric Municipal de Sant Boi            
 
linea