Patrimonio en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Artístico
Carteles
Esculturas
Arquitectónico
Natural
Masias
Cultural
Premios
Dinámicas
Bibliotecas
Archivo histórico
linea en santboi
linea en santboi
 
 
 
| Inicio | Patrimonio arquitectónico |
linea
Pavellón de Caza
 Lloc situació : Camí de Sant Ramon, s/n
 Barri : Barri Ciutat Cooperativa - Molí Nou
 Epoca i arquitecte : s. XIX (1.860)
Como llegar Sant Boi de Llobregat Barcelona
Descripció :
Consta d'una sola planta, de forma octogonal i un sol ambient, amb terrat pla i obertures als quatre vents, alternant seccions amples i estretes, i aixecat sobre una basa d’empedrat irregular. Les portes són d’arc carpanell, amb la secció central lobulada i emmarcades per llindes i brancals rectes. Trobem faixes de maó vist que s’estenen a les cantonades i, en horitzontal, a la part superior de l’edifici, jugant amb formes irregulars, quadrades i apuntades. A cada secció de l’octògon correspon un respirall, que trobem just sota d’una cornisa contínua. Antigament, la torre estava rematada per un conjunt de troneres piramidals que es troben just sobre una cornisa continua.
Historia :
És un antic pavelló d'esbarjo a prop de palauet d'estiu dels marquesos de Cornellà (l'actual escola Benviure i l'antiga casa dels Claratians) i de can Xixol (Casa Gran del Bori), que es devia construir a mitjan segle XIX i que s'utilitzava com a punt de descans en jornades de cacera i en les passejades al turó del Montbaig. És d'estil neomudèjar i es coneix popularment amb el nom de la torre de les Bruixes o la torre de la Marquesa. Restaurada recentment, és a l'actualitat el centre d'informació del Parc Forestal de Montbaig, a Sant Boi de Llobregat, i està al costat de la carretera de Sant Climent de Llobregat, a l'inici del camí de la Font de Gualbes.

Edifici aïllat, situat en zona no urbana, serví de punt de reunió a les partides de caça. Pel que fa a l’estil, es pot inscriure en el que s’anomenaria eclecticisme medievalista. Popularment és coneguda com la Torre de les Bruixes, i en realitat havia estat un pavelló on la marquesa de Cornellà i els seus convidats es reunien per berenar tot passejant. Al mateix camí de pujada, en un tros que s’eixamplava, també hi solien jugar a críquet, activitat que es podia contemplar des del pavelló o bé al costat de l’improvisat camp de joc, asseguts en uns bancs excavats al costat del camí.
Continguts : Mapa. Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. 2010
Continguts : Llibre. Descobrir Sant Boi de Llobregat. 1992
Continguts : Llibre. Racons historics de Sant Boi. 2006
Continguts : Llibre. Les nostres muntanyes. 2006
Fotografia : Carlos Cercós
Actualización 2 August, 2020
 
linea
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu hostoric Municipal de Sant Boi            
 
linea