Patrimonio en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Artístico
Carteles
Esculturas
Arquitectónico
Natural
Masias
Cultural
Premios
Dinámicas
Bibliotecas
Archivo histórico
linea en santboi
linea en santboi
 
 
 
| Inicio | Patrimonio arquitectónico |
linea
Can Torrents
Can Torrents sant boi de llobregat barcelona
Situació: c/ Hospital, 9
Epoca i arquitecte: s. XVI
Barri: Barri Centre
Como llegar Sant Boi de Llobregat Barcelona
Descripció :
Casa pairal datada del segle XVI que pateix diverses reformes al llarg del temps, la darrera i més important, en la qual adquireix la fesomia actual, és dels anys quaranta del segle XX.
Arquitectònicament destaquen els finestrals de la planta noble que corresponen al gòtic tardà i un escut nobiliari situat a la porta principal, la qual conserva l’arc de mig punt de l’antiga masia original. En el vestíbul d’accés hi ha uns arcs de pedra que flanquegen el pati interior, per on s’aixeca una escala de pedra que dóna pas a la planta noble, amb un embigat de fusta de gran plasticitat en totes les estances, ara condicionades per als nous serveis municipals. L’entorn de la casa conserva les restes del que va ser el jardí de la casa i algunes terrasses des d’on es contempla el riu Llobregat.
Historia :
La nissaga Martí inicia la seva estada a Sant Boi a finals del segle XVII. Tot i que el cognom Martí ja existia a la població, es desconeix el parentesc amb la línia que ens interessa. El seu primer membre va ser Joan Martí, doctor en medicina, casat amb Eulàlia Muntaner, amb qui comprà la casa. La família evolucionà i s’emparentà amb la petita noblesa; al segle passat es van fer militars, el cognom dels quals és Torrents per qüestions de línia familiar, i viuen el seu moment més àlgid la primera meitat del segle XX.
Continguts : Mapa. Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. 2010
Continguts : Llibre. Descobrir Sant Boi de Llobregat. 1992
Continguts : Llibre. Racons historics de Sant Boi. 2006
Continguts : Llibre. Les nostres muntanyes. 2006
Fotografia : Carlos Cercós
 
Actualización 2 August, 2020
 
linea
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu hostoric Municipal de Sant Boi            
 
linea