Patrimonio en Sant Boi de Llobregat Barcelona
Artístico
Carteles
Esculturas
Arquitectónico
Natural
Masias
Cultural
Premios
Dinámicas
Bibliotecas
Archivo histórico
linea en santboi
linea en santboi
 
 
 
| Inicio | Patrimonio arquitectónico |
linea
Cal Silio
Cal Silio sant boi de llobregat barcelona
 Lloc situació: c/ Major, 71-73
 Barri : Barri Centre
 Epoca i arquitecte: s. XV _ 1.473
Como llegar Sant Boi de Llobregat Barcelona
Descripció :
L’edifici consta de planta baixa i un pis. La façana principal consta de tres portes, dues de les quals són originals, ja que la tercera no hi apareix ni tan sols al plànol de 1949, adovellades, de mig punt i tancades amb fusta, mentre que la tercera només simula l’adovellat.
Sobre la porta trobem una finestra que, d’est a oest, es descriuen de la següent manera: la primera és una finestra coronella, mostrant un forat a la llinda damunt de cada arc. La segona és una finestra geminada, però manté la mateixa estructura. I la tercera és rectangular, tancada per dues reixes verticals de ferro forjat i treballat.
Historia :
El 25 de maig de 1931 va ser inaugurada, en aquest edifici, propietat del senyor Josep Marieges i Julià, membre de l’Ajuntament als anys 30, l’anomenada Biblioteca Popular. L’edifici, però té com a data de construcció, referenciada al Cadastre, l’any 1840, tot i que hi ha notícies anteriors. Sembla que la primera notícia existent de l’edifici és al 1426, inserida en un document de venda; però al 1458 Jaume Morató, senyor feudal de la Pobla Arlovina, li donà com a dot a la seva germana, que havia entrat al Monestir de Valldonzella. Per la qual cosa va passar a ser jurisdicció de les monges de Valldonzella. Les últimes reformes es van realitzar al 1949.
Continguts : Mapa. Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. 2010
Continguts : Llibre. Descobrir Sant Boi de Llobregat. 1992
Continguts : Llibre. Racons historics de Sant Boi. 2006
Continguts : Llibre. Les nostres muntanyes. 2006
Fotografia : Carlos Cercós
 
Actualización 2 August, 2020
 
linea
bibliotecas de Sant Boi de Llobregat Arxiu hostoric Municipal de Sant Boi            
 
linea